Uutismediat eri puolilla Suomea osallistuvat aktiivisesti Uutisten viikkoon. Viikko näkyy lehtien sisällöissä, valtaosa toimittaa lehtiä tai digitunnuksia opetuskäyttöön ja silloin tehdään paljon kouluvierailuja. Puuttuuko jotain listalta? Vinkkaa: mediakasvatus@uutismediat.fi.

Aamulehti

Aamulehti tarjoaa Uutisten viikolla runsaasti lapsia ja nuoria kiinnostavia aiheita ja julkaisee oppilaiden mielipidekirjoituksia. Opinnot&Ura-teema ilmestyy 31.1. Uutisten viikon artikkelit ovat luettavissa osoitteessa: www.aamulehti.fi/aihe/uutisten-viikko/.

Lisätietoja ja tarkemmat ohjeet sisältöjen hyödyntämiseen löydät täältä.

Aamuposti, Aamuposti Viikko (Hyvinkää) ja Aamuposti Viikko (Riihimäki)

Ks. Etelä-Suomen Media

Etelä-Suomen Media

Etelä-Suomen Median neljä päivälehteä, kolme paikallislehteä ja yhdeksän kaupunkilehteä osallistuvat aktiivisesti Uutisten viikkoon. Mediat toimittavat painettuja lehtiä opetuskäyttöön ja avaavat lisäksi tilattavien lehtien näköislehdet siten, että koulut pääsevät hyödyntämään verkkopalveluita maksuttomasti opetuksessa.

Tämän vuoden uutuus on lapsille ja nuorille suunnattu Uutisten viikon digiliite, jossa on journalistisia sisältöjä lapsille.

Uutisten viikko näkyy kaikissa Etelä-Suomen median lehtien kanavissa: niin digissä, printissä kuin somessa.

Koululaisvierailut sovitaan kunkin median kanssa erikseen.

Helsingin Sanomat

HS.fi:ssä julkaistaan Uutisten viikolla jatkuvasti päivittyvän sisällön lisäksi myös Lasten uutisten toimittamaa sisältöä. Helsingin Sanomien Koulutusliite ilmestyy 20.1. Uutisten viikon artikkelit ovat luettavissa osoitteessa: www.hs.fi/aihe/uutisten-viikko/.

Lisätietoja ja tarkemmat ohjeet sisältöjen hyödyntämiseen löydät täältä.

HS Lasten uutiset

HS Lasten uutiset tuottaa erikoislähetyksen, jossa perehdytään medialukutaitoon ja journalistin työhön. Lasten uutisten uutisoppaan avulla opit uutistyön perustaitoja ja saat tehdä myös oman uutisen.

Helsingin Uutiset

Ks. Etelä-Suomen Media

Ilkka-Pohjalainen

Ilkka-Pohjalainen käsittelee Uutisten viikolla sisällöissään mediakasvatukseen liittyviä teemoja ja lapsia ja nuoria kiinnostavia aiheita. Se myös lähettää lehtiä opetuskäyttöön. Toimittajakoululaiset eli Pomedian toimittajat tekevät live-lähetyksen torstaina Ilkka-Pohjalaisen kanssa.

Iltalehti

Iltalehti avaa Uutisten viikon ajaksi opettajille pääsyn Iltalehden Plus-palveluun ja näköislehteen. Viikon aikana tehdään lapsia ja nuoria koskettavaa ja kiinnostavaa sisältöä sekä Iltalehden sivustolle että some-kanaviin.

Ilta-Sanomat

Ilta-Sanomia pääset lukemaan Uutisten viikolla digitaalisesti ilman tunnuksia osoitteessa  IS.fi/lehti. Lisätietoja täältä.

Itä-Savo

Itä-Savo tarjoaa Uutisten viikolla lehtiä hyödynnettäväksi opetuskäyttöön. Lehdessä julkaistaan viikon aikana lapsia ja nuoria koskettavia sisältöjä ja heidän kirjoittamiaan mielipidekirjoituksia.

Kaleva

Kaleva Media tarjoaa digilukuoikeuden kaikkiin lehtiinsä Uutisten viikon ajaksi. Sivut avautuvat käyttöön jo 23.1. Ohjeet lukemiseen löytyvät ohjesivulta, jonka osoite on kalevamedia.fi/uutistenviikko.

Kaleva julkaisee lasten ja nuorten mielipidetekstejä Uutisten viikolla ja vielä sen jälkeisellä viikollakin. Lisäksi toimitus käsittelee omissa jutuissaan lapsia ja nuoria kiinnostavia aiheita.

Karjalainen

Karjalainen tarjoaa opetuskäyttöön Digi-Karjalaisen tunnukset maksutta, sekä pyydettäessä myös painettuja lehtiä noudettavaksi kouluille.

Karkkilan Tienoo

Ks. Etelä-Suomen Media

Keskisuomalainen

Keskisuomalaisessa julkaistaan Uutisten viikolla lapsia ja nuoria kiinnostavia sisältöjä, heidän kirjoittamiaan mielipidekirjoituksia ja käsitellään mediakasvatukseen liittyviä teemoja. Uutisten viikolla tehdään myös kouluvierailuja ja tarjotaan sisältöjä opetuskäyttöön.

Keski-Uusimaa

Ks. Etelä-Suomen Media

Keski-Uusimaa Viikko

Ks. Etelä-Suomen Media

Lopen Lehti

Ks. Etelä-Suomen Media

Loviisan Sanomat

Ks. Etelä-Suomen Media

Luoteis-Lappi

Luoteis-Lappi lähettää lehtiä opetuskäyttöön, tekee kouluvierailuja, julkaisee lapsia ja nuoria koskettavia sisältöjä ja heidän kirjoittamiaan mielipidekirjoituksia.

Länsi-Uusimaa

Ks. Etelä-Suomen Media

Länsiväylä

Ks. Etelä-Suomen Media

Mäntsälän Uutiset

Ks. Etelä-Suomen Media

Nurmijärven Uutiset

Ks. Etelä-Suomen Media

Pyhtäänlehti-Pyttisbladet

Ks. Etelä-Suomen Media

Rantalakeus

Nuorten alueverkkotoimitus tuottaa viikon ajan sisältöä Rantalakeuden verkkosivustolle. Viikko päättyy livelähetykseen koululta.

Satakunnan Kansa

Satakunnan Kansa tarjoaa Uutisten viikolla runsaasti lapsia ja nuoria kiinnostavia aiheita, joita voi käsitellä luokassa. Lisäksi se julkaisee oppilaiden mielipidekirjoituksia ja järjestää Mediavisan. Uutisten viikon artikkelit ovat luettavissa osoitteessa www.satakunnankansa.fi/aihe/uutisten-viikko/. Lisätietoja ja ohjeet löydät täältä. 

Seinäjoen Sanomat

Ks. Etelä-Suomen Media

Seutulehti UutisOiva

Seutulehti UutisOiva lähettää Uutisten viikolla lehtiä opetuskäyttöön ja tekee kouluvierailuja. Lisäksi Uutisen viikolla julkaistaan lapsia ja nuoria kiinnostavia sisältöjä, heidän kirjoittamiaan mielipidekirjoituksia ja käsitellään medialukutaitoon liittyviä teemoja.

Siikajokilaakso

Siikajokilaakso lähettää Uutisten viikolla lehtiä opetuskäyttöön, tekee kouluvierailuja ja julkaisee lapsia ja nuoria kiinnostavia sisältöjä.

Sipoon Sanomat

Ks. Etelä-Suomen Media

Tamperelainen

Ks. Etelä-Suomen Media

Turkulainen

Ks. Etelä-Suomen Media

Turun Sanomat

Toimittajat vierailevat Uutisten viikon aikana luokissa kertomassa uutistyöstä ja kouluvierailusta kertova reportaasi julkaistaan Uutisten viikolla. Nuoria osallistetaan keräämällä heidän toiveitaan juttuaiheista ja toteutetaan juttuaiheina nuorilta kerättyjä toiveita.  Uutisten viikon aikana nostetaan lisäksi esiin teemaa luotettavasta tiedosta lehdessä ja verkossa.

Uusimaa

Ks. Etelä-Suomen Media

Vantaan Sanomat

Ks. Etelä-Suomen Media

Ylä-Satakunta

Ylä-Satakunta vierailee tänä vuonna kaikissa alueensa kouluissa. Lisäksi se lähettää Uutisten viikolla lehtiä opetuskäyttöön, julkaisee lapsia ja nuoria kiinnostavia sisältöjä ja tekee yhteistyöprojektin koulun kanssa.